luni, 9 ianuarie 2012

Curatenie...

       Astazi am facut curatenie si mancare... am muncit foarte mult si eu si mami. Rolul meu a fost foarte important: trebuia sa ma asigur ca mami nu lasa vreun vas nespalat, o pata pe covor, si ca pune toate ingredientele in mancarica.
      Am inceput cu frigiderul... mami a scos din el toata mancarea, iar eu stateam langa ea ( poate, poate imi pica si mie ceva).
      Eram foarte atenta la tot ce face... mi-am luat o pozitie confortabila, si ii urmaream fiecare miscare. Dupa ce a terminat cu frigiderul, s-a apucat de mancare. Eu sunt ajutorul de bucatar... gust din toate legumele, astept nerabdatoare langa usa de la bucatarie, din cand in cand intreb cat mai dureaza ( sunetul care il scot este o combinatie intre mieunatul pisicii si urletul lupului cand e luna plina). Cu o voce blanda, mami imi spune sa ma duc in pat, deoarece mai dureaza... sa ma pun la somn, si cand ma trezesc o sa am mancarea in vas... ascultatoare, ma pun in pat, iar mami s-a dus sa spele baia... nu m-am dus dupa ea, ca sa nu mi se ude blanita, asa ca am adormit... cu gandul la mancare.
Muzica e data tare, prin vis am auzit zgomot de la bucatarie... sar repede din pat sa vad ce este... vasul meu era pe geam, ca sa se raceasca mancarea mai repede... nu am rabdare, o vreau acuma... miroase prea bine. Am plans putin, dar mami s-a imbracat sa mearga dupa paine... am ramas singura, nu mai aveam motiv sa plang, nu avea cine sa imi dea mancarea, am oftat si m-am pus inapoi in pat. Dupa scurt timp s-a intors mami cu painea... eram atata de fericita, m-am dat jos din pat sa o intampin, iar ea s-a dus la bucatarie si mi-a dat mancarea...era prea buna... mai vroiam( a spus mami ca daca mai mananc mult o sa ma fac cat o purcica:).
   Cu stomacul plin, ne-am apucat din nou de curatenie... mami a pornit aspiratorul... mie imi place sa stau in spatele lui, da aer cald si un parfum placut :) dupa care l-a curatat cu detergent... ma uitam foarte atenta sa nu ii scape vreo pata, si incercam sa ii fur peria acea de lemn:)) Mami se distra pe seama mea, cu cata viclenie ma apropiam de perie, dar nu am reusit sa o iau, asa ca m-am intors la jucariile mele.
   Cam acesta este rolul meu in casa... ajut la curatenie ( mai degraba incurc), ajut la impaturirea hainelor (mai fur cate un ciorap), ajut cand se gateste ( cersesc legume)... si cel mai important dimineata cand aud ceasul ( il deosebesc dupa cantec pe al lui mami de al lui tati) si ii trezesc ( le dau pupa pe fata, iar daca ma ignora imi bag botul sub gatul lor sa ii ridic, daca nici asa nu tine, dau cu labuta in ei si ii strig ( in stilul meu propriu) pana se trezesc. Drept multumire ma ia in brate, ma mangaia pe burtica vreo 2 min, dupa care se ridica din pat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu