marți, 21 februarie 2012

Baietel jucaus si frumusel spre adoptie

Cand ma intorceam de la plimbare, m-am intalnt cu un catelus micut in statia de langa Iulius Mall. Am facut cunostiinta cu el si am mers mai departe, dar  el s-a tinut dupa mine ca o umbra, am trecut strada de cateva ori, pana sa il observ ca se tinea dupa noi, iar el ne urma de parca ne cunostea de o viata, nu s-a indepartat de noi nici o clipa. Ne-a urmarit pana la bloc, am urcat in casa, sperand ca o sa plece in treaba lui, ne-au mai condus si alti catei pana la bloc, dupa care si-au vazut de drum, dar el a stat in fata scarii, nu a vrut sa plece.Dupa vreo 30 min s-a uitat mami pe geam, iar el era tot acolo, niste vecini i-au dat ceva de mancare, ni s-a facut mila de el, iar mami a coborat si l-a luat in casa. L-a spalat bine cu mult sampon, apoi i-a dat sa manance, dar el nu s-a atins de mancare pana nu am mancat eu prima oara.
Recunosc ca eram geloasa pe el... orice miscare facea, il latram, daca indraznea sa se apropie de patul meu il maraiam, asa ca mami a fost nevoita sa il duca la o prietena... Daca nu il lua Adela ar fi trebuit sa ii faca un adapost in spatele blocului, pentru ca in casa nu il acceptam.

Deci cautam un foster pentru baietel sau o familie care sa il adopte, dar in caz ca apar proprietarii lui sa fie inapoiat acestora.



sâmbătă, 18 februarie 2012

Ce fac daca sunt atacat de caini?!

Intr-o tara in care gestionarea cainilor fara stapan e uitata de stat, iar ONG-urile nu fac fata, riscul de a fi atacat pe strada  de un caine maidanez  e destul de ridicat,iar de multe ori  atacul se produce tocmai din vina victimei, care nu a stiut cum sa gestioneze intalnirea cu cainele sau grupul de caine. Este esential sa invatam sa citim semnalele pe care ni le transmite un animal si sa punem „ diagnosticul” corect  unei  anumite situatii. Acum vom vorbi despre ce trebuie facut atunci cand atacul este iminent si doriti sa scapati cat mai teafar din el. Stiind cum sa va comportati in fata unui caine potential agresiv poate duce la prevenirea atacului si mai ales a muscaturii.
Cainii de pe strada pot ataca din mai multe motive: incalcarea teritoriului, ca sa se protejeze, pentru ca sunt provocati (chiar si involuntar), pentru ca se afla in perioada imperecherilor sau pur si simplu pentru ca unele animale sunt mai usor excitabile in acest sens. Dar in  general cainii nu ataca fara vreun motiv intemeiat. Cainii cu stapan pot ataca pentru ca nu au fost bine educati de mici. 
Cititi corect semnele de avertizare ale animalului. Nu porniti de la premiza ca orice caine de pe strada care va iese in cale doreste sa va muste. Multi caini doresc doar  sa va analizeze, sa afle informatii despre cel care le-a patruns in teritoriu. Cainele se va apropia de dumneavoastra doar ca sa va miroase, intinct natural in cadrul haitei. Altii caini poate doresc sa se joace si va invita apropiindu-se de dumneavoastra. majoritatea oamenilor se sperie si incearca sa alunge cainele tipand sau aruncand cu pietre inspre el. In acel moment cainele se simte el insusi amenintat si va ataca, desi intentia lui nu era asta.
Cand vedeti un caine sau o haita pe strada incercati sa ii evitati. Treceti pe trotuarul celalt si mariti pasul. Evitati contactul vizual direct, ochi-n ochi. Pentru caini acest este un semn de agresivitate, de provocare. Priviti cainele undeva la nivelul spatelui, spre coada. Ba mai mult ideal ar fi sa va intoarceti intr-o parte si sa analizati cainele cu coada ochiului. 
Nu alergati, nu tipati si mai important nu va panicati! Se stie ca animalele pot „mirosi” frica, fapt ce le mare incredere in ele, simt ca pot domina. Nu este usori sa iti pastrezi cumpatul in preajma unui caine care latra insa incercati pe cat posibil sa nu transmiteti frica. In nici un caz nu alergati, nici macar un campion olimpic nu poate  intrece un caine. Chiar daca sunteti cu bicicleta nu veti putea face fata vitezei animalului. La origine cainii sunt animale de prada care adora sa haituiasca prada. Pornind la coada nu faceti decat sa il intaratati sa va urmareasca si sa va prinda…cu dintii.
Asa deci, ramaneti nemiscat, intors cu laterala spre caine si nu cu fata! Pastrati pozitia verticala, cu mainile lipite de corp, pumnii stransi. Incercati sa strangeti mainile in jurul pieptului, prin miscari line. Degetele, bratele, extremitatile sunt cele vizate de caine. Incercati sa va indepartati lent de animal. Nu va speriati de latraturi, de cele mai multe ori doar cu acestea va alegeti. Cainele care latra se simte si el amenintat si incearca sa va tina la distanta.
Incercati sa interpuneti un obiect intre dumneavoastra si caine. Bicileta, daca ati fost surprins cand pedalati, sau un copac, banca, masina. Apucati un bat sau folositi-va de geanta, plase, umbrele sau alte obiecte pe care le aveti asupra dumneavoastra. Cainii le considera parti ale corpului  si le vor ataca pe ele mai intai. Cand va ataca animalul, oferiti-i geaca, umbrela sau batul sa muste. Daca va puteti urca pe ceva mai inalt nu ezitati sa o faceti: un copac, o masina etc.
Daca ati fost atacat si doborat la pamant, ghemuiti-va cu genunchii si barbia la piept, iar cu mainile acoperiti fata si urechile. Daca ati fost muscat nu incercati sa retrageti membrul respectiv. Nu faceti decat sa intaratati cainele si sa agravati leziunile. In general muscatura este simpla sub forma unor ciupituri, cainele nu insista sa va devoreze. Totusi daca el sustine muscatura atunci incercati sa il imobilizati, sa incercati sa il faceti sa renunte. Loviti-l peste bot sau gat (regiuni sensibile pentru caini) sau incercati sa va rostogoliti peste el. greutatea corpului dumneavoastra ii poate produce fracturi sau disconfort si il va determina sa renunte la priza. 
In cazul in care sunteti atacat de o haita de caini, incercati sa respectati sfaturile de mai sus. In cazul atacului iminent, incercati sa tineti toti cainii la distanta aruncand cu pietre sau lovindu-i peste gat si bot cu un bat. Cainii ataca in haita si se retrag la fel. Nu incercati sa doborati cate unul pe rand ca s-ar putea sa fiti coplesit de ceilalti. Nu atacati primul niciodata! S-ar putea sa provocati haita fara un motiv real.

vineri, 17 februarie 2012

Somnul de refacere...

Dupa o portie buna de joaca afara in zapada  nimic nu se compara cu un somn bun la caldura si o supa calda :)

Dupa ce ma joc mereu ajung acasa cu o durere ingrozitoare, asa ca ma pun sa ma odihnesc - nu inaite sa primesc pastiluta - iar dupa ce imi trece durerea primesc supa calda cu legume:)





Asta e pozitia mea preferata de somn :)


miercuri, 15 februarie 2012

Proprietarii animalelor de companie au o inimă mai sănătoasă


   Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului şi au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au o astfel de afecţiune şi nu au animale, potrivit unui studiu japonez.
Pentru acest studiu au fost monitorizaţi aproape 200 de japonezi, oamenii de ştiinţă descoperind că cei care deţineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicată.
    Acest lucru înseamnă că inima reacţionează mai bine la necesităţile organismului, o astfel de reacţie fiind bătăile mai rapide în situaţii stresante. De cealaltă parte, variabilitatea scăzută a ritmului cardiac a fost asociată cu un risc mai ridicat de a muri din cauza bolilor de inimă.
    Erika Friedmann, profesor la Universitatea din Maryland, a apreciat că studiul, care a fost publicat în American Journal of Cardiology, este un pas înainte faţă de ceea ce se ştia deja despre legătura între creşterea unui animal de companie şi sănătatea inimii.
Această cercetare a fost realizată de specialişti de la Universitatea Kitasato din Kanagawa, Japonia, pe baza monitorizării a 191 de persoane care sufereau de diabet, hipertensiune sau colesterol ridicat, timp de peste 24 de ore. Cercetătorii au luat în considerare şi stilul de viaţă al voluntarilor, inclusiv acest aspect al creşterii unui animal de companie.
   Circa patru persoane din 10 aveau un animal, însă, în afara acestui aspect, cele două grupuri erau asemănătoare.
   Fiecare participant la studiu a purtat un aparat de monitorizare a bătăilor inimii timp de 24 de ore. La posesorii de animale de companie, circa 5% dintre bătăile inimii aveau o durată diferită cu 50 de milisecunde, în timp ce la ceilalţi acest lucru se întâmpla pentru numai 2,5% dintre bătăile inimii, indicând o variabilitate mai mică a ritmului cardiac.
   Deocamdată nu s-a explicat această diferenţă, dacă este datorată animalelor sau este o diferenţă între oamenii care aleg să aibă un animal de companie şi ceilalţi.
   "Bănuiala mea este că animalele de companie reprezintă o formă de sprijin social, ducând la reducerea stresului, şi pot satisface în parte, nu în totalitate, nevoia de companie", a comentat Judith Siegel, profesor la Şcoala de sănătate publică din cadrul Universităţii California, rezultatele studiului.
   Cercetătorii japonezi care au fost implicaţi în studiu au îndemnat la rândul lor la prudenţă în interpretarea rezultatelor, subliniind că nu a fost monitorizată decât o zi din viaţa participanţilor.
   Cercetări anterioare au arătat că exerciţiile aerobice îmbunătăţesc variabilitatea ritmului cardiac.






Sursa :http://www.mediafax.ro

duminică, 12 februarie 2012

Prieteni noi


 De 3 zile am inceput sa merg intr-un parc foarte dragut, unde se aduna cateii sa se joace. Este foarte frumos aici si cel mai important este faptul ca nu este langa strada, deci ne putem juca in siguranta.
 Imi place sa vin aici, cateii sunt foarte prietenosi, iar eu ma distrez de minune, dar drumul pana acasa pare mai  lung dupa ce mi-au inghetat labutele si burtica, asa ca ne grabim sa ajungem repede acasa. Mami ma spala cu apa calduta pe burtica si pe labute, imi da sa mananc supa calda, iar apoi ma pun la somn in pat la caldura.





miercuri, 8 februarie 2012

Ham Easy Walk

 Acest ham inlatura proba de forta dintre caine si stapan din timpul plimbarilor.
Este de ajuns o simpla tragere a lesei si cainele se va opri in loc.
Cainele trebuie invatat de la inceput sa nu traga, deoarece daca strange prea mult timp si prea tare poate provoca rani pe blanita cainelui.
Il recomand cu incredere pentru cainii care trag prea tare de lesa, sau care isi scot capul din zgarda.















Il puteti gasi la un pret foarte rezonabil la http://www.almiracluj.ro/cumpara/ham-easy-walk-754279





joi, 2 februarie 2012

Plictis...

Plictiseala mare...am dormit toata ziua, is satula de atata somn. Am fost la amiaza cu mami la cumparaturi, am stat vreo 15- 20 minute si am inghetat de frig. Tot saream pe mami sa ma ia in brate, deoarece imi erau inghetate labutele, eram nervoasa, mami a cumparat covrigi si miroseau atata de bine, dar i-a pus in punga, ii erau inghetate mainile si vroia sa le tina in buzunar sa se mai incalzeasca putin. Am mers repede spre casa, mami mi-a spalat labutele cu apa calduta si m-am pus in pat sub patura ca sa ma incalzesc si am dormit cateva ore. Am mai iesit afara la un pisu scurt... e foarte frig, am intrat repede in casa. De plictiseala am furat o manusa si i-am rupt degetele, apoi mergeam la mami si o provocam sa se joace cu mine... dar ea are de invatat... maine are un examen greu, nu poate sa se joace cu mine, asa ca m-am pus langa ea si am adormit din nou.
 Ce bine e de mine,  stau in casa la caldura, spre deosebire de cateii de pe strada care tremura de frig... si sunt si atatia oameni care dorm afara pe frigul acesta. Saracii de ei, nu stiu cum rezista sa doarma la temperaturi atata de mici...