vineri, 28 decembrie 2012

Atentie la artificii !!!

In aceasta perioada, animalele sunt expuse la zgomotele de artificii pe care le suporta cu greu. Agitatia sarbatorilor ii nelinisteste si de aceea trebuie sa acordati mai multa atentie sigurantei lor.
O pisica / un caine care se pierde datorita zgomotelor de artificii fuge dezorientat si este greu de recuperat. Puneti la gatul lor o zgarda permanenta cu medalion / adresier / datele dumneavoastra pentru a putea rezolva mai usor aceste eventuale incidente. Supravegheati-i mai bine, inchideti bine usile / portile, verificati perimetral gardurile curtilor. NU ii luati cu dumneavoastra in oras in noaptea anului nou...se vor speria si daca nu aveti control deplin asupra lor, vor plange si vor incerca sa fuga.
Va spun toate acestea pentru ca in fiecare an, in aceasta perioada se pierd zeci de caini...unii norocosi sunt recuperati, altii nu...

Primul meu iubit :)

 In ajunul Craciunului am fost cu colinda la o prietena de-a mamei, care are si ea un catel. Deoarece nu l-am mai vazut pana atunci, mami i-a cumparat o jucarioara si cateva chestii de ros, ca sa ne primeasca la el in casa. Cand am intrat pe usa m-a marait, m-am panicat ca o sa ma muste, dar pana la urma ne-am imprietenit si ne-am inteles foarte bine. Ne-am jucat impreuna pana noaptea tarziu, iar dimineata cand ne-am trezit am luat-o de la capat. Mi-a placut foarte mult acasa la el, iar in spatele blocului este un deal mare, latram intr-un loc si fugeam repede in cealalta parte a dealului sa prind ecoul. :)
M-am suparat cand a venit tati  dupa noi, nu am vrut sa urc in masina, nu am vrut sa plec de acolo, m-am distrat de minune.
 Dupa aceea atat de suparati am fost, incat nu am mancat nimic nici eu nici Nils 2 zile. Mami spune ca am sa il vad de revelion, va sta 2 zile la noi. Astept cu nerabdare ziua de luni, sa vina Nils la mine si sa ne jucam iarasi :)

luni, 9 iulie 2012

Zi de vara...

 Ce poti sa faci intr-o zi calduroasa de vara....?? Sa mergi la un lac/ rau, sa te racoresti, sau, daca nu ai masina si nu poti iesi din oras, stai in casa asculti la maxim hit-urile verii ( la casti, ca sa nu deranjezi vecinii) si ti indreptat spre tine ventilatorul la viteza maxima ca sa te racoresti putin:)





miercuri, 25 aprilie 2012

Pe scena :)


































Zilele acestea a fost la Cluj un concurs pentru cateii care nu sunt de rasa... normal ca am participat si eu :) A fost frumos, multa lume, dar m-am speriat cand am mers cu tati pe scena si oamenii au inceput sa aplaude, asa ca am vrut sa sar de pe scena. Din fericire tati m-a tinut bine, dar toti oamenii au inceput sa rada de mine, asa ca m-am rusinat si am fugit repede de acolo.

marți, 24 aprilie 2012

New look

Ce faci cand te plictisesti si afara ploua???.... iti gasesti de lucru. La fel am facut si eu. Mami s-a apucat sa faca curatenie in dulapuri,iar eu ii furam hainele si ma jucam cu ele. Am gasit sapca lui tati si m-am apucat de ros la ea, iar mami mi-a luat-o si mi-a pus-o in cap... se amuza de mine cum arat, apoi a luat ochelarii de soare de pe birou si mi i-a pus la ochi...  dupa care mi-a facut poze.
Recunosc ca imi place foarte mult sa fac poze. Mami spune ca sunt un mic fotomodel. Cum vad aparatul foto indreptat spre mine    iau pozitia de poza :)


luni, 23 aprilie 2012

LABUS CAUTA FAMILIE!!!


LABUS CAUTA FAMILIE!!!
Pentru adoptie: catel batran de talie mica de la ecarisajul din Cluj (boxa 44)
For adoption: old doggy, small size, from the Cluj City Pound (kennel 44)
Pana cu cateva saptamani in urma, traia in curtea unei firme care il hranea si avea un adapost, insa vecinii "binevoitori" au chemat ecarisajul pentru ca ii incurca. Intampina pe toata lumea dand din coada si cersind o mangaiere sau o vorba buna si anunta imediat latrand cand venea cineva mai putin cunoscut in curte. 
Catel minunat, cuminte, sanatos, dragastos, iubaret si lipicios! Merita ca cineva sa ii indulceasca ultimii ani din viata, Labus va fi cu siguranta recunoscator!!!
Este un batranel de talie mica, nepretentios, varsta aprox. 8-10 ani, ajuns printr-o nefericire la ecarisajul din Cluj. Cunosc catelul, garantez pentru el si ofer orice sprijin necesar familiei care il adopta.
Este invatat si afara in curte insa EXCLUS tinut in lant!
Se ofera doar cu contract de adoptie.
Pentru detalii: s00kie9@yahoo.com; 0721 98 48 55






LABUS ARE FAMILIE!!! 
Labus care raspunde si la numele Patrocle :) va avea o viata frumoasa si linistita in continuare si va oferi dragostea lui neconditionata doamnei Mészár Imola care ii ofera o sansa la o batranete frumoasa. Multumesc din inima doamnei Imola, o persoana extrem de sufletista!! Si respetele mele ca adoptati un catel batran, cei mai putin adoptabili!


sâmbătă, 17 martie 2012

In sfarsit a venit primavara

 Cu toate ca iarna parea sa nu mai plece, zapada parca nu mai voia sa se dezghete, iar noi stateam in casa lipiti de calorifer si mancam supa, acum a venit in sfarsit primavara... toti oamenii au iesit din casa si se plimbau pe strada, bucurosi ca in sfarsit pot sa puna hainele groase la naftalina :)
De fapt nu erau chiar atat de multi oameni pe strada, pentru ca era vineri si majoritatea oamenilor erau la servici, dar unii mai norocosi s-au putut bucura de aceasta zi calduroasa si au iesit sa bea suc la terasele de pe Eroilor. Noi nu ne-am oprit la suc, dar am facut foarte multe poze si le faceam in ciuda soferilor care erau blocati in trafic in timp ce noi ne plimbam linistiti, iar singura noastra grija era sa ne racorim cu putina apa





miercuri, 7 martie 2012

Supa de vita- mancare pentru catei gatita in casa

Meniul zilei:  Supa de vita


De data asta am ales varianta sumpla, am fiert 3 oase de vita cu morcovi, patrunjel si telina, am pus putina vegeta si o punga de fidea, iar la sfarsit am adaugat o legatura de marar verde.

Am asteptat nerabdatoare sa se raceasca vasul cu supa, am papat tot, dupa care m-am dus la aragaz si am inceput sa plang pentru o portie noua, deoarece era foarte buna, si nu ma saturasem, dar in loc de supa am primit un os mareeee :) la care am ros cam o jumatate de ora:)
Acum e timpul pentru somn...

luni, 5 martie 2012

Supa de pui cu legume- mancare pentru caini

Meniul zilei: Supa de pui cu legume

1 kg gaturi de pui
500 g morcovi
500 g patrunjel , telina
2 oua
250 ml lapte
3-4 catei de usturoi
faina de malai
1 legatura de marar verde
1 g sare

Se fierb gaturile de pui si legumele. Cand sunt aproape fierte se bat 2 oua si se adauga in oala,impreuna cu usturoiul, dupa care se adauga laptele si  se pune putina sare, se adauga faina de malai pana se ingroasa putin. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga mararul.

Este mancarea mea preferata, iar reteta este proprie. In loc de malai se poate folosi gris.
Eu mai adaug si o lingura de ulei de masline.

duminică, 4 martie 2012

Retete de mancare pentru caini preparata in casa


Retetele de mancare pentru caini prezentate mai jos sunt destinate cainilor adulti, sanatosi, fara probleme digestive sau alergii alimentare, cu grad de activitate medie.

Mancarea astfel preparata se poate servi, in functie de reteta, imediat sau dupa ce se raceste ajungand la temperatura camerei.Mancarea pentru caini preparata in casa poate fi pastrata la frigider timp de doua zile; se recomanda ca aceasta sa fie scoasa din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Daca doriti sa o serviti cainelui mai repede de o jumatate de ora, mancarea pentru caini preparata in casa se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde sau in bain-marie.

Orez cu legume si carne de vita

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):
1 pachet de orez (1 kg)
300 g carne de vita slaba
250 g morcovi
250 g telina, pastarnac, patrunjel radacina
o lingurita rasa de sare

Se da carnea intr-un colocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe pana se fragezeste (in functie de calitatea carnii si de vasul folosit, 1h - 3h), apoi se adauga legumele rase sau pasate in blender sau in robotul de bucatarie. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.

Orez, ovaz, arpacas, morcov si carne de pui

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):
1/2 pachet de orez (500 g)
250 g ovaz
250 g arpacas
500 g carne de pui
400 g morcovi
o lingurita rasa de sare

Se da carnea de pui intr-un clocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe, apoi se scoate din zeama si se dezoseaza complet, cu exceptia oaselor gatului si spinarii, care doar se separa in bucati mici. Se adauga in zeama de pui morcovul ras, ovazul si arpacasul si se lasa sa fiarba. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume, se adauga carnea de pui fiarta si maruntita si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.


Paste cu branza dulce 

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
250 g paste fainoase (preferabil integrale)
200 g branza de vaci slaba
200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
un praf de sare

Se fierb pastele si se scurg. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul pana se face un sos gros ca smantana si se adauga peste paste, cu care se amesteca. Se poate servi imediat.



Fulgi de ovaz cu iaurt si peste fiert

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
2 pungi fulgi de ovaz
200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
300 g peste slab, dezosat, fiert si maruntit (NU din conserva!)
un praf de sare

Se fierbe pestele, se scot eventualele oase. Se marunteste si se amesteca cu iaurtul si fulgii de ovaz. Se serveste imediat.

Sursa: http://www.animalutze.com

marți, 21 februarie 2012

Baietel jucaus si frumusel spre adoptie

Cand ma intorceam de la plimbare, m-am intalnt cu un catelus micut in statia de langa Iulius Mall. Am facut cunostiinta cu el si am mers mai departe, dar  el s-a tinut dupa mine ca o umbra, am trecut strada de cateva ori, pana sa il observ ca se tinea dupa noi, iar el ne urma de parca ne cunostea de o viata, nu s-a indepartat de noi nici o clipa. Ne-a urmarit pana la bloc, am urcat in casa, sperand ca o sa plece in treaba lui, ne-au mai condus si alti catei pana la bloc, dupa care si-au vazut de drum, dar el a stat in fata scarii, nu a vrut sa plece.Dupa vreo 30 min s-a uitat mami pe geam, iar el era tot acolo, niste vecini i-au dat ceva de mancare, ni s-a facut mila de el, iar mami a coborat si l-a luat in casa. L-a spalat bine cu mult sampon, apoi i-a dat sa manance, dar el nu s-a atins de mancare pana nu am mancat eu prima oara.
Recunosc ca eram geloasa pe el... orice miscare facea, il latram, daca indraznea sa se apropie de patul meu il maraiam, asa ca mami a fost nevoita sa il duca la o prietena... Daca nu il lua Adela ar fi trebuit sa ii faca un adapost in spatele blocului, pentru ca in casa nu il acceptam.

Deci cautam un foster pentru baietel sau o familie care sa il adopte, dar in caz ca apar proprietarii lui sa fie inapoiat acestora.



sâmbătă, 18 februarie 2012

Ce fac daca sunt atacat de caini?!

Intr-o tara in care gestionarea cainilor fara stapan e uitata de stat, iar ONG-urile nu fac fata, riscul de a fi atacat pe strada  de un caine maidanez  e destul de ridicat,iar de multe ori  atacul se produce tocmai din vina victimei, care nu a stiut cum sa gestioneze intalnirea cu cainele sau grupul de caine. Este esential sa invatam sa citim semnalele pe care ni le transmite un animal si sa punem „ diagnosticul” corect  unei  anumite situatii. Acum vom vorbi despre ce trebuie facut atunci cand atacul este iminent si doriti sa scapati cat mai teafar din el. Stiind cum sa va comportati in fata unui caine potential agresiv poate duce la prevenirea atacului si mai ales a muscaturii.
Cainii de pe strada pot ataca din mai multe motive: incalcarea teritoriului, ca sa se protejeze, pentru ca sunt provocati (chiar si involuntar), pentru ca se afla in perioada imperecherilor sau pur si simplu pentru ca unele animale sunt mai usor excitabile in acest sens. Dar in  general cainii nu ataca fara vreun motiv intemeiat. Cainii cu stapan pot ataca pentru ca nu au fost bine educati de mici. 
Cititi corect semnele de avertizare ale animalului. Nu porniti de la premiza ca orice caine de pe strada care va iese in cale doreste sa va muste. Multi caini doresc doar  sa va analizeze, sa afle informatii despre cel care le-a patruns in teritoriu. Cainele se va apropia de dumneavoastra doar ca sa va miroase, intinct natural in cadrul haitei. Altii caini poate doresc sa se joace si va invita apropiindu-se de dumneavoastra. majoritatea oamenilor se sperie si incearca sa alunge cainele tipand sau aruncand cu pietre inspre el. In acel moment cainele se simte el insusi amenintat si va ataca, desi intentia lui nu era asta.
Cand vedeti un caine sau o haita pe strada incercati sa ii evitati. Treceti pe trotuarul celalt si mariti pasul. Evitati contactul vizual direct, ochi-n ochi. Pentru caini acest este un semn de agresivitate, de provocare. Priviti cainele undeva la nivelul spatelui, spre coada. Ba mai mult ideal ar fi sa va intoarceti intr-o parte si sa analizati cainele cu coada ochiului. 
Nu alergati, nu tipati si mai important nu va panicati! Se stie ca animalele pot „mirosi” frica, fapt ce le mare incredere in ele, simt ca pot domina. Nu este usori sa iti pastrezi cumpatul in preajma unui caine care latra insa incercati pe cat posibil sa nu transmiteti frica. In nici un caz nu alergati, nici macar un campion olimpic nu poate  intrece un caine. Chiar daca sunteti cu bicicleta nu veti putea face fata vitezei animalului. La origine cainii sunt animale de prada care adora sa haituiasca prada. Pornind la coada nu faceti decat sa il intaratati sa va urmareasca si sa va prinda…cu dintii.
Asa deci, ramaneti nemiscat, intors cu laterala spre caine si nu cu fata! Pastrati pozitia verticala, cu mainile lipite de corp, pumnii stransi. Incercati sa strangeti mainile in jurul pieptului, prin miscari line. Degetele, bratele, extremitatile sunt cele vizate de caine. Incercati sa va indepartati lent de animal. Nu va speriati de latraturi, de cele mai multe ori doar cu acestea va alegeti. Cainele care latra se simte si el amenintat si incearca sa va tina la distanta.
Incercati sa interpuneti un obiect intre dumneavoastra si caine. Bicileta, daca ati fost surprins cand pedalati, sau un copac, banca, masina. Apucati un bat sau folositi-va de geanta, plase, umbrele sau alte obiecte pe care le aveti asupra dumneavoastra. Cainii le considera parti ale corpului  si le vor ataca pe ele mai intai. Cand va ataca animalul, oferiti-i geaca, umbrela sau batul sa muste. Daca va puteti urca pe ceva mai inalt nu ezitati sa o faceti: un copac, o masina etc.
Daca ati fost atacat si doborat la pamant, ghemuiti-va cu genunchii si barbia la piept, iar cu mainile acoperiti fata si urechile. Daca ati fost muscat nu incercati sa retrageti membrul respectiv. Nu faceti decat sa intaratati cainele si sa agravati leziunile. In general muscatura este simpla sub forma unor ciupituri, cainele nu insista sa va devoreze. Totusi daca el sustine muscatura atunci incercati sa il imobilizati, sa incercati sa il faceti sa renunte. Loviti-l peste bot sau gat (regiuni sensibile pentru caini) sau incercati sa va rostogoliti peste el. greutatea corpului dumneavoastra ii poate produce fracturi sau disconfort si il va determina sa renunte la priza. 
In cazul in care sunteti atacat de o haita de caini, incercati sa respectati sfaturile de mai sus. In cazul atacului iminent, incercati sa tineti toti cainii la distanta aruncand cu pietre sau lovindu-i peste gat si bot cu un bat. Cainii ataca in haita si se retrag la fel. Nu incercati sa doborati cate unul pe rand ca s-ar putea sa fiti coplesit de ceilalti. Nu atacati primul niciodata! S-ar putea sa provocati haita fara un motiv real.

vineri, 17 februarie 2012

Somnul de refacere...

Dupa o portie buna de joaca afara in zapada  nimic nu se compara cu un somn bun la caldura si o supa calda :)

Dupa ce ma joc mereu ajung acasa cu o durere ingrozitoare, asa ca ma pun sa ma odihnesc - nu inaite sa primesc pastiluta - iar dupa ce imi trece durerea primesc supa calda cu legume:)





Asta e pozitia mea preferata de somn :)


miercuri, 15 februarie 2012

Proprietarii animalelor de companie au o inimă mai sănătoasă


   Oamenii care suferă de diabet, hipertensiune sau au un nivel ridicat al colesterolului şi au animale de companie se bucură în schimb de o mai bună stare de sănătate a inimii decât cei care au o astfel de afecţiune şi nu au animale, potrivit unui studiu japonez.
Pentru acest studiu au fost monitorizaţi aproape 200 de japonezi, oamenii de ştiinţă descoperind că cei care deţineau orice fel de animal de companie aveau o variabilitate a ritmului cardiac mai ridicată.
    Acest lucru înseamnă că inima reacţionează mai bine la necesităţile organismului, o astfel de reacţie fiind bătăile mai rapide în situaţii stresante. De cealaltă parte, variabilitatea scăzută a ritmului cardiac a fost asociată cu un risc mai ridicat de a muri din cauza bolilor de inimă.
    Erika Friedmann, profesor la Universitatea din Maryland, a apreciat că studiul, care a fost publicat în American Journal of Cardiology, este un pas înainte faţă de ceea ce se ştia deja despre legătura între creşterea unui animal de companie şi sănătatea inimii.
Această cercetare a fost realizată de specialişti de la Universitatea Kitasato din Kanagawa, Japonia, pe baza monitorizării a 191 de persoane care sufereau de diabet, hipertensiune sau colesterol ridicat, timp de peste 24 de ore. Cercetătorii au luat în considerare şi stilul de viaţă al voluntarilor, inclusiv acest aspect al creşterii unui animal de companie.
   Circa patru persoane din 10 aveau un animal, însă, în afara acestui aspect, cele două grupuri erau asemănătoare.
   Fiecare participant la studiu a purtat un aparat de monitorizare a bătăilor inimii timp de 24 de ore. La posesorii de animale de companie, circa 5% dintre bătăile inimii aveau o durată diferită cu 50 de milisecunde, în timp ce la ceilalţi acest lucru se întâmpla pentru numai 2,5% dintre bătăile inimii, indicând o variabilitate mai mică a ritmului cardiac.
   Deocamdată nu s-a explicat această diferenţă, dacă este datorată animalelor sau este o diferenţă între oamenii care aleg să aibă un animal de companie şi ceilalţi.
   "Bănuiala mea este că animalele de companie reprezintă o formă de sprijin social, ducând la reducerea stresului, şi pot satisface în parte, nu în totalitate, nevoia de companie", a comentat Judith Siegel, profesor la Şcoala de sănătate publică din cadrul Universităţii California, rezultatele studiului.
   Cercetătorii japonezi care au fost implicaţi în studiu au îndemnat la rândul lor la prudenţă în interpretarea rezultatelor, subliniind că nu a fost monitorizată decât o zi din viaţa participanţilor.
   Cercetări anterioare au arătat că exerciţiile aerobice îmbunătăţesc variabilitatea ritmului cardiac.






Sursa :http://www.mediafax.ro

duminică, 12 februarie 2012

Prieteni noi


 De 3 zile am inceput sa merg intr-un parc foarte dragut, unde se aduna cateii sa se joace. Este foarte frumos aici si cel mai important este faptul ca nu este langa strada, deci ne putem juca in siguranta.
 Imi place sa vin aici, cateii sunt foarte prietenosi, iar eu ma distrez de minune, dar drumul pana acasa pare mai  lung dupa ce mi-au inghetat labutele si burtica, asa ca ne grabim sa ajungem repede acasa. Mami ma spala cu apa calduta pe burtica si pe labute, imi da sa mananc supa calda, iar apoi ma pun la somn in pat la caldura.





miercuri, 8 februarie 2012

Ham Easy Walk

 Acest ham inlatura proba de forta dintre caine si stapan din timpul plimbarilor.
Este de ajuns o simpla tragere a lesei si cainele se va opri in loc.
Cainele trebuie invatat de la inceput sa nu traga, deoarece daca strange prea mult timp si prea tare poate provoca rani pe blanita cainelui.
Il recomand cu incredere pentru cainii care trag prea tare de lesa, sau care isi scot capul din zgarda.















Il puteti gasi la un pret foarte rezonabil la http://www.almiracluj.ro/cumpara/ham-easy-walk-754279