sâmbătă, 17 martie 2012

In sfarsit a venit primavara

 Cu toate ca iarna parea sa nu mai plece, zapada parca nu mai voia sa se dezghete, iar noi stateam in casa lipiti de calorifer si mancam supa, acum a venit in sfarsit primavara... toti oamenii au iesit din casa si se plimbau pe strada, bucurosi ca in sfarsit pot sa puna hainele groase la naftalina :)
De fapt nu erau chiar atat de multi oameni pe strada, pentru ca era vineri si majoritatea oamenilor erau la servici, dar unii mai norocosi s-au putut bucura de aceasta zi calduroasa si au iesit sa bea suc la terasele de pe Eroilor. Noi nu ne-am oprit la suc, dar am facut foarte multe poze si le faceam in ciuda soferilor care erau blocati in trafic in timp ce noi ne plimbam linistiti, iar singura noastra grija era sa ne racorim cu putina apa





miercuri, 7 martie 2012

Supa de vita- mancare pentru catei gatita in casa

Meniul zilei:  Supa de vita


De data asta am ales varianta sumpla, am fiert 3 oase de vita cu morcovi, patrunjel si telina, am pus putina vegeta si o punga de fidea, iar la sfarsit am adaugat o legatura de marar verde.

Am asteptat nerabdatoare sa se raceasca vasul cu supa, am papat tot, dupa care m-am dus la aragaz si am inceput sa plang pentru o portie noua, deoarece era foarte buna, si nu ma saturasem, dar in loc de supa am primit un os mareeee :) la care am ros cam o jumatate de ora:)
Acum e timpul pentru somn...

luni, 5 martie 2012

Supa de pui cu legume- mancare pentru caini

Meniul zilei: Supa de pui cu legume

1 kg gaturi de pui
500 g morcovi
500 g patrunjel , telina
2 oua
250 ml lapte
3-4 catei de usturoi
faina de malai
1 legatura de marar verde
1 g sare

Se fierb gaturile de pui si legumele. Cand sunt aproape fierte se bat 2 oua si se adauga in oala,impreuna cu usturoiul, dupa care se adauga laptele si  se pune putina sare, se adauga faina de malai pana se ingroasa putin. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga mararul.

Este mancarea mea preferata, iar reteta este proprie. In loc de malai se poate folosi gris.
Eu mai adaug si o lingura de ulei de masline.

duminică, 4 martie 2012

Retete de mancare pentru caini preparata in casa


Retetele de mancare pentru caini prezentate mai jos sunt destinate cainilor adulti, sanatosi, fara probleme digestive sau alergii alimentare, cu grad de activitate medie.

Mancarea astfel preparata se poate servi, in functie de reteta, imediat sau dupa ce se raceste ajungand la temperatura camerei.Mancarea pentru caini preparata in casa poate fi pastrata la frigider timp de doua zile; se recomanda ca aceasta sa fie scoasa din frigider cu cel putin 30 de minute inainte de servire, pentru a ajunge la temperatura camerei. Daca doriti sa o serviti cainelui mai repede de o jumatate de ora, mancarea pentru caini preparata in casa se poate incalzi usor la cuptorul cu microunde sau in bain-marie.

Orez cu legume si carne de vita

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):
1 pachet de orez (1 kg)
300 g carne de vita slaba
250 g morcovi
250 g telina, pastarnac, patrunjel radacina
o lingurita rasa de sare

Se da carnea intr-un colocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe pana se fragezeste (in functie de calitatea carnii si de vasul folosit, 1h - 3h), apoi se adauga legumele rase sau pasate in blender sau in robotul de bucatarie. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.

Orez, ovaz, arpacas, morcov si carne de pui

Ingrediente (pentru 3 mese, caine de 30-35 kg):
1/2 pachet de orez (500 g)
250 g ovaz
250 g arpacas
500 g carne de pui
400 g morcovi
o lingurita rasa de sare

Se da carnea de pui intr-un clocot si se scurge prima apa; se pune din nou la fiert. Se fierbe, apoi se scoate din zeama si se dezoseaza complet, cu exceptia oaselor gatului si spinarii, care doar se separa in bucati mici. Se adauga in zeama de pui morcovul ras, ovazul si arpacasul si se lasa sa fiarba. Separat se fierbe orezul; cand a fiert, se scurge de apa si se adauga in supa de carne cu legume, se adauga carnea de pui fiarta si maruntita si se lasa la fiert pana scade suficient. Se lasa sa se raceasca.


Paste cu branza dulce 

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
250 g paste fainoase (preferabil integrale)
200 g branza de vaci slaba
200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
un praf de sare

Se fierb pastele si se scurg. Se amesteca branza de vaci cu iaurtul pana se face un sos gros ca smantana si se adauga peste paste, cu care se amesteca. Se poate servi imediat.



Fulgi de ovaz cu iaurt si peste fiert

Ingrediente (pentru o masa, caine de 30-35 kg):
2 pungi fulgi de ovaz
200 g iaurt cu culturi lactice vii (bifidus)
300 g peste slab, dezosat, fiert si maruntit (NU din conserva!)
un praf de sare

Se fierbe pestele, se scot eventualele oase. Se marunteste si se amesteca cu iaurtul si fulgii de ovaz. Se serveste imediat.

Sursa: http://www.animalutze.com